Dairymaster melktechniek

m-116-Dairymaster_logo

Betere speenpuntconditie
Verbetering van de speenpuntconditie door te melken zoals de natuur het bedoeld heeft.

Dairymaster melkt volgens een systeem waarbij de melk naar boven opgevoerd wordt, terwijl het conventionele systeem de melk naar beneden afvoert. Dairymaster werkt met hoog stabiel melkvacuüm, wat beter bekend is als de “B”-fase. Deze “B”-fase heeft een direct verband met de melksnelheid. Wanneer de tepelvoering gesloten is, is het vacuüm in de rustfase laag, de “D”-fase. Deze lagere “D”-fase zorgt voor ontlasting in de rustfase.

Conventionele melksystemen tonen een “B”- en “D”-fase die niet veel van elkaar afwijken. In tegenstelling tot het Dairymaster systeem wordt hier geprobeerd met nagenoeg dezelfde vacuümniveaus te melken en te ontlasten.

014-calf-drinking

De vacuümniveaus van Dairymaster zijn vergelijkbaar met het      natuurlijke melken van een zogend kalf. Het Dairymaster systeem  melkt door de bovenstaande unieke kenmerken sneller uit en geeft  een betere speenpuntconditie.

 Sterke reductie van het luchtzuigen
De Dairymaster melkstellen zijn speciaal ontwikkeld en getest.  Hierdoor is er een zeer minimale kans dat de melkstellen afvallen  door luchtzuigen. Het zorgt tevens voor een uitstekende  uitmelkgraad, sneller uitmelken en lagere speenbelasting.

Afvallende of luchtzuigende melkstellen zijn een grote ergernis voor elke veehouder. Het haalt de melker uit de melkroutine, waardoor groot capaciteitsverlies ontstaat, maar zeker zo belangrijk is de bron van besmetting die deze luchtinslag geeft.

Door de melktechniek van Dairymaster zal het bovenstaande een hoge uitzondering zijn. Het unieke Dairymaster melksysteem en de speciaal gevormde, zeer soepele tepelvoering zorgen ervoor dat dit probleem zo goed als uitgeschakeld is. In vele röntgentests en onderzoeken die gedaan zijn, is dit aangetoond. Daarnaast geven veel melkveehouders, die overgestapt zijn van een ander fabricaat melkstal naar Dairymaster, zelf ook aan dat het luchtzuigen zeer sterk verminderd is.

Compleet uitmelken
In een recent onderzoek aan het onderzoekscentrum “Teagasc” in Ierland is aangetoond dat het Dairymaster melkstel 5% meer opbrengst genereert in vergelijking tot andere commercieel verkrijgbare melkstellen. Het Dairymaster melkstel is een unieke combinatie van melkklauw, tepelvoering en pulsatiesysteem, welke is voortgekomen uit onderzoeken die zijn uitgevoerd aan het onderzoekscentrum “Teagasc” in Ierland en die ook wel bekend zijn als het “Ierse melksysteem”. Deze onderzoeken kunt u zelf ook nalezen door te klikken op “Teagasc onderzoeksrapport“.

Reductie van de melktijd
In het algemeen melkt een Dairymaster melkstal elke koe 1 minuut sneller uit.

Het is belangrijk de koeien snel en efficiënt te melken. Tijd is geld en tijd en arbeid zijn vaak de limiterende factoren. Door het melken snel en efficiënt uit te voeren is meer mogelijk in een korter tijdsbestek.

Ervaring leert dat melkveehouders die voor het eerst het melken in een Dairymaster melkstal, verbaasd zijn over het gemak waarmee een groot aantal koeien in een korte tijd gemolken wordt.